Portugal

Portugal

Det har gått 14 lange år siden Portugal sist kvalifiserte seg til et EHF EURO-arrangement, men kvalifiseringen deres til årets begivenhet var verdt å vente på.

Paulo Pereiras menn fikk en «flying start» i kvalifiseringene til EHF EURO 2020 med tre påfølgende seire, inkludert en minneverdig seier på 33:27 over Frankrike i Guimarães. Selv om de tapte returkampen i Strasbourg var portugiserne aldri i fare for å gå glipp av kvalifiseringen, som de sikret ved å vinne i Romania.

Sist sett i EHF EURO i 2006 da de endte på 15. plass, og håpet er stort om at lagets suksess er et vendepunkt for håndball i Portugal. Forrige sesong brakte enorme prestasjoner, ikke bare for landslaget, men også for portugisiske klubber på nasjonalt nivå. I denne sesongens VELUX EHF Champions League finner vi to av landets største klubber, Porto Sofarma og Sporting CP, som begge er med å konkurrere om Europas toppklubbpris. 

Etter å ha ventet så lenge på å delta i EHF EURO kan du være sikker på at Portugal er ute etter å få mest mulig ut av årets begivenhet.

Nøkkelspillere: 
Den antatt største stjerna på laget, Gilberto Duarte, er ute av EM med en kneskade.  Så langt i mesterskapet står Pedro Portela med 13 mål etter 2 kamper, og Joao Miguel Ferraz  har kvittert for 7 mål.

Pedro Portela
Draktnr 4
Posisjon: høyre kantspiller
Født: 1990
Høyde: 186 cm
Vekt: 80 kg
Klubb: Tremblay Handball
 

Joao Miguel Ferraz
Draktnr 9
Posisjon: høyre bakspiller
Født: 1990
Høyde: 196 cm
Vekt: 97 kg
Klubb: HSC Suhr Aarau

Så har vi venstrekanten Diogo Branquinho (draktnr 23) som scoret 5 mål mot Frankrike, og som etter to kamper står med 100% i målgivende uttelling. 


Hovedtrener: Paulo Pereira
Erfaren trener med akademisk bakgrunn og master i idrettsvitenskap. Paulo Pereira startet sin karriere med CPN i Porto før han flyttet til FC Porto som assistenttrener, og til slutt ble han forfremmet til toppjobben. Etter et opphold hos Balonmano Cangas i Spania, og deretter Angola og Tunisia (som vant afrikansk cup to ganger)- returnerte han til Portugal i 2016 og ledet nasjonen til EHF EURO 2020