Norge knuste Hviterussland

Norges kvinnelandslag i håndball levnet ingen tvil om hvem som skal til vinterens VM-sluttspill i Japan da Hviterussland ble knust 34-21 borte i første kamp.

Norges oppvisning i Brest gjør at onsdagens returkamp i Sotra Arena blir en oppvisning og en feiring av VM-billetten.

Norge ledet 17-10 ved pause. I 2. omgang dro de norske fra til 24-13 før hviterusserne slapp litt inn i kampen med fire scoringer på rad. Norge svarte og dro fra til 13 måls margin til slutt.

- Vi gjør stort sett en god kamp. Vi starter godt, men slipper oss kanskje litt ned. Det er naturlig at det er peroioder hvor det faller litt. Men vi klarer å jobbe oss ut av de periodene og da er det greit for meg. Vi tok det på alvor, og da blir det en storseier, sa Stine Bredal Oftedal til TV 2 etter kampen.

Silje Solberg bidro til seieren med strålende målvaktsspill, og lagvenninnene herjet med hjemmelagets keeper.

VM-sluttspillet avvikles i november og desember, og VM-gull gir direkte plass i neste års OL som også avvikles i Japan. Også sølv kan holde dersom Frankrike eller Sør-Korea vinner VM, ellers må Norge spille OL-kvalifisering neste vår.