Næringsforeningen i Trondheim og Euro 2020

Næringsforeningen i Trondheim og Euro 2020

Næringsforeningen for Trondheimsregionen arrangerte torsdag 7. mars et medlemsmøte med Euro 2020 som tema. Møtet ble avholdt i Trondheim Spektrum, og ikke mindre enn 130 næringslivspersoner var til stede. Interessen for Euro 2020 er stor.

Daglig leder Eva Annie Svendsen i Trondheim Spektrum fortalte om byggeprosjektet, som går etter planen slik at Trondheim i løpet av året har Europas mest moderne og største håndballanlegg. Ikke minst vil den nye storhallen romme 8 000 tilskuere når Euro 2020 kastes i gang 9. januar neste år.

Per Olav Hopsø er leder i den lokale organisasjonskomiteen (LOC) og påpekte at Euro 2020 blir det største arrangementet i Trondheim noen gang. Mediamessig er håndball-mesterskap for eksempel fire ganger større enn VM på ski. Den jobben som nå pågår handler blandt annet om å rekruttere 500 frivillige. – Det er mye jobb, men vi har fått sammen et korps med mennekser som i sum innehar den kompetansen som sikrer at dette blir den folkefesten vi skal få i Trondheim i 2020. Ikke en gang, men både i januar og i desember, fastslo Hopsø.

Siste tema på møtet var hvordan næringslivet i Trondheim kan utnytte og ta del i Euro 2020. Daglig leder i KOMENT AS, Endre Storholt, fortalte om Euro 2020 nettopp ut fra et slikt perspektiv. Blant annet fortalte han om hvordan KOMENT AS kom i posisjon, og i dag har en omfattende avtale med Norges Håndballforbund med fokus på hospitality, overnatting og reiser. KOMENT AS er for øvrig samme selskap som står bak Trondheim2020. – Ikke sitt å vent på at mulighetene skal banke på døra. Søk bak hvert hushjørne, og det er nesten umulig å ikke finne muligheter for alle næringsdrivende i regionen. Jeg er sikker på at tidsregningen i Trondheim vil bli før og etter Euro 2020, sa Storholt, og påpekte at etter å ha overvært flere mesterskap i håndball og ski det siste året så er det ikke tema at trafikken ned til Trondheim Spektrum er en utfordring.

Et godt møte med mye folk, som ga inspirasjon til alle som jobber med Euro2020.