Island

Island

Med en talentfull tropp til disposisjon håper den legendariske treneren, Guðmund Guðmundsson, at den nye generasjonen spillere kan gjenopprette Islands rykte som en av håndballens mest fryktede nasjoner.

Islandsk håndballsuksess begynte da de bare såvidt gikk glipp av medalje og endte på fjerde plass i EHF EURO 2012 i Sverige - og siden den gang er det bare én gang at øynasjonen ikke har klart å kvalifisere seg til en større turnering - verdensmesterskapet i 2009.

I den gylne epoken til islandsk håndball tok landslaget sølv under OL i Beijing i 2008 og bronse i EHF EURO 2010 i Østerrike.

Men, mens generasjonen av spillere som brakte slik suksess har blitt eldre, har den neste gruppen av spillere nå begynt å få resultater, blant annet gjennom kvalifiseringen til EHF EURO 2020.

Dette er Islands 12. opptreden på et EHF EURO-arrangement, og fans av Strákarnir okkar ("Våre gutter") er mer enn klare nok for å kjempe om en plassering blant de beste under EM i år.

Nøkkelspillere

Aron Palmarsson (venstre bakspiller, draktnr. 4); en av Islands viktigste spillere, Arons talent ble oppdaget tidlig i livet da han spilte for FH i byen Hafnarfjordur nær Reykjavik - som mange ser på som vuggen til islandsk håndball. Han startet sin profesjonelle karriere bare 19 år gammel da han begynte i THW Kiel, og fortsatte til Vezprém før han begynte i Barca i 2017. Som 18-åring debuterte han for landslaget, og de siste 10 årene har han vært en av de viktigste spillerne på laget med sin store spillforståelse og sterke skudd.

Alexander Petersson, høyre bakspiller, draktnr 15.

Janus Dadi Smarason, midtre bakspiller, draktnr 33

Trener: Gudmundur Gudmundsson
Svært erfaren trener som scoret over 350 mål for landslaget som spiller før han ble trener. Han startet sin trenerkarriere med hjemmeklubben Víkingur i 1989, har trent en rekke lag på Island og i utlandet inkludert Bayer Dormagen, GOG Svendborg og Rhein-Necker Löwen. På interasjonalt nivå ledet han Danmark til OL-gull i 2016, og hjalp også Island med å vinne sølv i 2008 og bronse i EHD EURO 2010.

Kilde. Ehf-Euro.com