Spillerpresentasjon: Bjarte Myrhol

Spillerpresentasjon: Bjarte Myrhol

Nå er det like før EHF EURO 2020 for menn braker løs med innledende runder i Trondheim fra 9.januar, og vi lanserer i dag en profileringsserie av spillerne på landslaget, slik at vi kan alle bli litt bedre kjent med Håndballgutta.

9. desember ble det kjent hvilke spillere som er tatt ut til å spille i EM, og med suveren hjelp fra vår ekspertkommentator Bent Svele samt Norges Håndballforbund, har vi samlet noen opplysninger om hver enkelt av gutta.

Bjarte Myrhol - kaptein
Kapteinen med stor K og et av norsk idretts største forbilder. 37-åringen fra Vestli, som fikk sin landslagsdebut tilbake i 2002, går alltid foran og gir alt både på trening og i kamp. Dette har gjort han til publikumsfavoritt i alle klubbene han har spilt. Enten det var i Veszprem, Nordhorn, Rein - Neckar Løwen eller som nå i danske Skjern, alle har kun lovord å si om landslagskapteinen.

242 landskamper etter debuten drømmer også han om et mesterskapsgull og om så skjer, en deltagelse i OL i Tokyo i 2020.
Bjarte fikk konstatert testikkelkreft i 2011, vant kampen mot kreften og kom raskt tilbake til håndballen. En spiller som med rette er høyt respektert av lagkamerater og motspillere.

Posisjon: linjespiller
Draktnr: 8
Landslagsdebut: 2002
Kamper for landslaget: 242
Mål: 761
Klubb: Skjern Håndbold
Født: 1982
Høyde: 192 cm
Vekt: 92 kg

Kilder: Bent Svele og Norges Håndballforbund