Frankrike ute av EM

Norge og Portugal er kvalifisert til hovedrunden mens Frankrike og Bosnia-Hercegovina offisielt er ute.

For trippel EHF EURO-mestere Frankrike var det make-or-break, ettersom de hadde tapt konkurransens første kamp mot Portugal. For å holde liv i kvalifiseringshåpet måtte Frankrike slå Norge. Før kampen hadde Norge to poeng, takket være seieren mot Bosnia og Herzegovina i første runde.

Frankrike mot Norge 26:28 (15:14)

Første halvdelen av spillet manglet en del i teknisk presisjon, men hadde til gjengjeld en forrykende intensitet. Selv fra tribunen kunne du føle det. Og under disse forholdene viste Sander Sagosen seg som litt av en mesterhjerne.

Med fem scoringer i løpet av de første 16 minuttene av spillet var Sagosen en nøkkelspiller for laget, og sørget for en tidlig tremålsledelse gjennom et mål etter pasning fra Kristian Bjørnsen (8:5). Men, Frankrike var ikke klare til å innrømme noe nederlag ennå; Vincent Gerard var avgjørende mellom målstengene, og takket være hans redninger og Ludovic Fabregas sine mål  tok de ledelsen i det 24. minutt.

Etter hvert som første periode utspilte seg, spilte de to lagene jevnt, og i pausen ledet Frankrike med ett mål (15:14).

Selv om EHF EURO-mesterne 2014 tok et tremålsledelse på et tidspunkt, så det aldri ut til at Norge var i nærheten av å gi opp, men var rolige og fokuserte.

Da slutten av spillet nærmet seg, økte viktigheten av hver ballkontakt. Til tross for at Nedim Remili endelig fant veien til det norske nettet forble Norge standhaftig.

Med Sander Sagosen, som ga Norge en tremålsledelse igjen tre minutter før slutt, kunne 8933 tilskuere i Trondheim Spektrum feire Norges kvalifisering til  hovedrunden.

Frankrike er ute av EM! Nå venter kamp mot Portugal for å se hvem som tar med seg poeng inn i hovedrunden i Malmø.

Kilde: ehf-euro.com