En håndballprat med Marit Breivik

En håndballprat med Marit Breivik

Håndballspillet og profilene på landslagene får stor oppmerksomhet og mye TV-tid gjennom mesterskap. I de mange hjem sitter det mange entusiastiske seere som lar seg imponere og begeistre. For at klubber skal kunne få større publikumsoppslutning, tror jeg klubber trenger å skape kontakt med befolkning/publikum i sine nærmiljø, få de til å like å se håndballkamper og støtte opp om sine lokale helter. Håndball er fart og spenning!

Hva er ditt første hånballminnne?

-Skolemesterskap når jeg gikk i 4. eller 5. klasse. Det var veldig artig og to jenter i klassene over meg fikk meg til å begynn med håndball i klubben SK Nessegutten like etterpå.

Hvilke forventinger har du til EURO 2020 i Trondheim?

-Å spille mesterskap på hjemmebane er en stor opplevelse for spillere og trenere. Jeg tror dette vil bli et flott arrangement med stor publikumsoppslutning og mange spennende håndballkamper.

Hvordan kan EURO 2020 bidra til større håndballinteresse i regionen?

-Et slikt arrangement får stor medieinteresse på mange plattformer samtidig som spillere, foreldre, trenere og ledere i mange klubber får unike opplevelser gjennom å se forbilder og profiler på nært hold. I tillegg kan denne oppmerksomheten og Norges sterke internasjonale posisjon smitte begeistring og tiltrekke seg nytt publikum.

Hva tror du EURO 2020 vil bety for Trondheim og Trøndelag?

-Det er en fin anledning for Trondheim og Trøndelag å ta imot mange gjester, fra Norge og fra de mange deltakerlandene. Det vil jo være spillere, ledere, media og supportere som får oppleve fine Trondheim og trøndersk gjestfrihet/vertskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du vet hva slike mesterskap er for noe, og tror du Trondheim vil evne å lage et godt arrangement?

-Jeg er helt overbevist om at Trondheim har store ambisjoner om å lage et strålende arrangement, jeg stoler på at de vil greie det!

Interessen rundt de norske landslagene er stor. Hvordan kan dette bidra til å skape større interesse for klubbhåndballen?

-Håndballspillet og profilene på landslagene får stor oppmerksomhet og mye TV-tid gjennom mesterskap. I de mange hjem sitter det mange entusiastiske seere som lar seg imponere og begeistre. For at klubber skal kunne få større publikumsoppslutning, tror jeg klubber trenger å skape kontakt med befolkning/publikum i sine nærmiljø, få de til å like å se håndballkamper og støtte opp om sine lokale helter.

Kommer du til å ha noen rolle i forbindelse med EURO 2020, og i så fall hvilken rolle?

-Som sommeridrettssjef i Olympiatoppen, vil jeg se mange kamper også live i Euro 2020. For Håndballjentene er jeg også Olympiatopp-Coach, dvs. en primærkontakt mellom Olympiatoppen og landslaget, en sparringpartner i prestasjonsutvikling og bruk av Olympiatopp-ressurser, dermed er det naturlig å være til stede i mesterskap. NHF har også invitert meg til å være med i en komité.

Hvordan tror du de norske lagene vil gjøre det under EURO 2020?

-Jeg har stor tro på at begge lagene er med og kjemper om medalje i Euro 2020. Om de kan klatre helt til topps, jo det er også mulig!

Hva er din oppfordring til publikum i forbindelse med EURO 2020?

-Kjøp billetter i tide, ta med venner og familie og skap glød og stemning i hallen. Håndball er fart og spenning!