Bosnia-Hercegovina

Bosnia-Hercegovina

Norge møter Bosnia-Hercegovina i sin første kamp i innledende runde. Her kan du lese litt om motstanderlaget og to av deres nøkkelspillere.

Det blir et historisk øyeblikk når spillerne fra Bosnia-Hercegovina entrer banen under EHF EURO 2020, for på dette tidspunktet debuterer landet i EM! Landslaget til Bosnia-Hercegovina, også kalt "Dragons", kvalifiserte seg til deres første EHF EURO-mesterskap noensinne som et av de fire høyest rangerte tredjeplass-lagene, etter å ha vunnet fire av seks kamper i gruppe 5.

Deres deltakelse i EHF EURO 2020 er faktisk kun andre gang at nasjonen har kvalifisert seg til en større turnering, forrige gang var i verdensmesterskapet i 2015 i Qatar. Det året gikk de ut av de innledende rundene, og vant bare en av deres fem kamper.

Under landslagstrener Bilal Suman, som selv har spilt på internasjonalt nivå for Bosnia-Hercegovina, er håpet nå stort og forventningene høye blant deres lidenskapelige fans.

Nøkkelspillere: Buric-tvillingene

Senjamin Buric
Linjespiller Senjamin brukte starten av sin karriere på å spille sammen med tvillingbroren Benjamin i de bosniske klubbene RK Maglaj, HRK Izvidjac og RK Borac. De flyttet sammen til Gorenje i 2013, men i 2016 skiltes deres veier, da Senjamin fikk kontrakt med HBC Nantes. Der hjalp han klubben til en tredjeplass i VELUX EHF FINAL4 i 2018. Senjamin tilbrakte sesongen 2018/19 med å spille for Zagreb, men er tilbake hos Nantes i 2019/20.

Benjamin Buric
Målvakt Benjamin startet sin karriere med å spille i den bosniske klubben RK Maglaj før han flyttet til HRK Izvidac og deretter videre til RK Borac. I 2013 flyttet han, sammen med tvillingbroren Senjamin, til den slovenske klubben Gorenje. Benjamin ble medlem av Bundesliga-klubben HSG Wetzlar i 2016, og imponerte der før han flyttet til SG Flensburg-Handewitt i 2018, hvor han vant Bundesliga og kom til kvartfinalen i VELUX EHF Champions League. Benjamin er 1 cm kortere enn broren.

Landslagstrener: Bilal Suman
Spilte flere ganger for sitt land i løpet av karrieren som håndballspiller. Suman ble den første treneren i deres historie som ledet landslaget til kvalifisering i EHF EURO. Overtok i august 2016 etter å ha tidligere vært assistenttrener for Kolding i Danmark.

Kilde: ehf-euro.com